torsdag, september 21, 2006

Blandpost

Såhär efter valet så väntar nu en intressant fråga på att åter komma upp. En lokal tidning vid Huntington Beach, Kalifornien påpekade glatt häromdagen att det har skett ett maktskifte i Sverige och att det nu åter fanns stora chanser att ett inköp av 2st C-17 Globemaster blir av. Boeing själva hyser stort hopp och har på egen hand tagit olika steg för att underlätta leverans.

Att diskutera detta med personer som borde vet har varit intressant. Samtliga har sett fram mot valet med skräckblandad förtjusning, att frågan skulle dras upp igen var givet. Dock kan här partier som tidigare var positiva (s) nu vara negativa, för att sätta käppar i hjulen på den nya regeringen.


Australien skrev i slutet av juli på ett kontrakt på 4st C-17 och har nu på kort tid beställt en tämligen stark expeditionsstyrka med tung transport, medeltung tphkp (NH 90) samt ahkp (Tiger)


Vad väntar här på Undstunden då?

Förhoppningsvis lugnar jobbet ned sig lite så att jag kan starta med två serier, en om om "Helikopterns egenskydd" (VMS+beväpning)samt "Attackhelikopterns historia". Vem av dessa som kommer först återstår att se, men komplexiteten skiljer sig markant så det kan vara så att jag börjar i den lätta änden, ahkp.

Förhoppningsvis kommer ett gästinhopp under hösten från två amerikanska besättningar, hur och när återstår att se.

1 Comments:

At 26 september, 2006 23:47, Anonymous Anonym said...

Visserligen kan det verka vara i socialdemokraternas intresse att vara negativa till en C-17 affär så här efter valet, men de kanske har hopp om att alliansen har överseende med s+v+mp uppgörelsen av FB04 och trots det vill ha med s på nästa försvarsbelut... Dessa partier har ju traditionellt viljat ha en viss konsensus angående försvaret.

 

Skicka en kommentar

<< Home